ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΚΑΚΗ

Ανοιχτά καθημερινά: 07:00  - 22:00 

Παλαιόχωρα

Απο το 1982

Vakakis

Family

Ο φούρνος Βακάκης βρίσκεται στο κέντρο της Παλαιόχωρας του νομού Χανίων και εδώ και 39 χρόνια λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό προς τον πελάτη και την ποιότητα των προϊόντων του. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ψωμί όλων των ειδών, πάντα φρέσκο από το φούρνο μας. φρέσκιες πιτες, σφολιατοειδή, κρουασάν, σάντουιτς, κουλούρια, τσουρέκια, σοκολάτες, παξιμάδια, πάστες γλυκά, τούρτες, βουτήματα και εκατοντάδες ακόμα λιχουδιές παρασκευασμένες με τα πιο αγνά υλικά.

είδη

ψωμιών

Σταρένιο - Λευκό Ψωμί

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πιο συνηθισμένο είδος  ψωμιού είναι το σταρένιο.
Πρόκειται για λευκό ψωμί που φτιάχνεται από κοσκινισμένο λευκό αλεύρι. 
Είναι πλούσιο σε ασβέστιο αλλά φτωχό σε φυτικές ίνες, παρασκευάζεται από αλεύρι που έχει υποστεί αφαίρεση φύτρου και έχει επεξεργαστεί.

Πολύσπορο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πολύσπορο όπως καταλαβαίνουμε από το όνομα του παρασκευάζετε από διάφορα είδη δημητριακών, σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη, καλαμπόκι και ρυζάλευρο. Είναι προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, αμινοξέα και θρεπτικά συστατικά γιατί αξιοποιεί τα οφέλη από κάθε είδους δημητριακού με τον καλύτερο τρόπο. 

Σικάλεως

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το σικάλεως τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει στην προτίμηση των καταναλωτών γιατί σε σχέση με το λευκό ψωμί υπερτερεί σε φυτικές ίνες και είναι κατάλληλο για όσους προσέχουν την διατροφή τους.
Το χρώμα του είναι σκούρο

Χωριάτικο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το χωριάτικο ψωμί προτιμάται από τον περισσότερο κόσμο. Πρόκειται για σταρένιο ψωμί, λευκό το  οποίο έχει ξεροψημένη κόρα και σουσάμι μαύρο ή λευκό ή συνδυασμό τους για γαρνιτούρα

Με Προζύμι

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Είναι ειδική κατηγορία λευκού ή μαύρου ψωμιού, που ζυμώνεται αποκλειστικά με προζύμι. 

Λιόψωμο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το λιόψωμο είναι ψωμί με ελιές

Μπαγκέτα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μπαγκέτα στα γαλλικά σημαίνει μικρό ραβδί. Η μπαγκέτα αποτελεί μια ειδική κατηγορία ψωμιού, παρασκευάζετε από λευκό ή μαύρο αλεύρι, με σουσάμι ή και χωρίς. Είναι μακρόστενη και έχει αφράτη ψίχα και τραγανή κόρα, αποτελώντας την βάση για πεντανόστιμα, μπορεί να διατηρηθεί για λίγες μέρες φρέσκια.ψωμί με ελιές

Καρυδόψωμο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το καρυδόψωμο συνήθως συνοδεύει κόκκινα, γλυκά κρασιά π.χ. Μαυροδάφνη. Εκτός από καρύδια έχει και σταφίδα ώστε να σπάει το ξερό του ψωμιού και του καρυδιού. Φτιάχνεται κυρίως σε γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα) ή σε ειδικές περιπτώσεις και κατά παραγγελία.

Σταφιδόψωμο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το σταφιδόψωμο είναι ψωμί που έχει ζυμωθεί με σταφίδες.